De repetities gaan weer online verder

Alhoewel met een beperkt aantal, was het toch fijn dat we weer een aantal weken in de Andreaskerk konden oefenen, dat hadden we allemaal heel erg gemist. Jammer genoeg wordt ons land en ook de Drechtsteden fors geteisterd door de tweede Coronagolf. Als gevolg van de RIVM adviezen zijn we daarom genoodzaakt tot nader orde de repetities weer online voort te zetten. Hopelijk hebben de maatregelen snel resultaat waardoor we onze activiteiten weer kunnen oppakken op de oude vertrouwde manier.
De repetities zijn weer gestart

Op 10 september is het Chr. Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him weer met de repetities begonnen. Heel fijn om elkaar na maanden weer te ontmoeten. Onze dirigent had ons enorm gemist na al die maanden, begrijpelijk natuurlijk. Overigens heeft hij zich ontpopt als mediaspecialist en gewapend met microfoons en camera worden de repetities live gestreamd via YouTube. Door de corona beperkingen zijn we genoodzaakt om het aantal zangers in de Andreaskerk te beperken en dus oefent een groot deel van het koor thuis enthousiast mee. We studeren weer mooie nieuwe liederen in en kijken wat dat betreft natuurlijk ook uit naar een tijd dat we deze ten gehore kunnen brengen voor een live publiek.

Ben je nieuwsgierig geworden en krijg je zin om mee te doen? Neem gerust contact op, van harte welkom!

 
Praise Him gaat in september weer live repeteren!

Op 10 september start het Chr. Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him weer met de repetities. Daar hebben bestuur en leden enorm naar uitgekeken want dat is tenslotte de reden van ons bestaan: zingen tot eer van God.

In eerste instantie woont een gedeelte van de koorleden de repetities bij, terwijl de overige leden thuis via een livestream met de kerk verbonden zijn en zo mee repeteren. Zodra de ontwikkelingen rond het coronavirus het toelaten, wordt de groep koorleden die de repetities bijwonen steeds groter.

De start van een nieuw seizoen is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met Praise Him.  Uniek is dat belangstellenden kosteloos de repetities online kunnen meemaken en zo kunnen kennismaken met Praise Him. Op een later moment kan dan besloten worden om officiëel lid willen worden. De koorleden zijn ervan overtuigd dat zo’n kennismaking aanleiding zal zijn om samen met anderen de boodschap van Praise Him uit te blijven dragen.

Voor informatie of toezending van inloggegevens en de in te studeren nummers kunt u zich melden bij info@praisehim.nl
Dankconcert in de Grote Kerk Gorinchem op 8 januari 2020

In 2020 bestaat Christenen voor Israël 40 jaar! Op woensdagavond 8 januari werd dit jubileumjaar gestart met een dankconcert in een zeer volle Grote Kerk van Gorinchem. Medewerking aan deze avond werd verleend door Het Holland-Koor, Chr. Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him, Gerben Budding - orgel, Jan Lenselink - piano en Cloé Elsenaar - viool. De algehele muzikale leiding was in handen van onze dirigent Jan Quintus Zwart. Dit concert stond niet alleen in het teken van 40 jaar Christenen voor Israël, maar ook van een ‘wisseling van de wacht’. Pim van der Hoff droeg deze avond de voorzittershamer over aan ds. Frank Heikoop. Maar voordat dit een feit werd, kreeg de burgemeester van Gorinchem, mevrouw Reinie Melissant, het woord. Zij mocht Pim van der Hoff de versierselen opspelden, die horen bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze opgespeld vanwege zijn grote (internationale) inzet voor onder meer Christenen voor Israël. Een verraste, maar zeker geëmotioneerde Pim was hier zeer van onder de indruk. We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde avond vol met koorzang, instrumentale intermezzo’s en diverse sprekers.
Kerstfeest in de Grote Kerk Dordrecht op 21 december 2019

Het Chr. Gem. Drechtstedenkoor Praise Him heeft op zaterdag 21 december het inmiddels traditionele ‘Kerstfeest in de Grote Kerk’ gehad. In een volle kerk was er naast koorzang ook weer veel samenzang. Het hele Kerstconcert stond onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart. Verdere medewerking werd verleend door Martin Mans, hoofdorgel en Noortje van Middelkoop, panfluit. Het was genieten wat zij beiden ten gehore hebben gebracht. Na afloop was er een gezellig samenzijn met warme chocolademelk of glühwein. We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde avond.
Adventsconcert in de Maranathakerk op 28 november 2019

Op donderdag 28 november 2019 heeft PRAISE HIM een Adventsconcert gegeven in de Maranathakerk in Zwijndrecht. Het Kerstoratorium Licht en Vrede is uitgevoerd. Dit oratorium, geschreven door Martin Zonnenberg, is een goed in het gehoor liggend muziekstuk en inspirerend voor de Adventsperiode ter voorbereiding op de Kerstdagen. Naast Praise Him werkten mee: Ronald IJmker – orgel; Kees de Bruin - piano; Severin van Dijk - dwarsfluit; Diana Abspoel - hobo; Cora Koen verrichtte de lezingen. We kunnen terugkijken op een mooi concert. Het was een prachtig geheel tussen koorzang, samenzang en lezingen van delen uit de Bijbel en enkele gedichten. Het instrumentaal samenspel met orgel, piano, dwarsfluit en hobo en de verdere muzikale begeleiding was weer een feest om naar te luisteren. Kijk voor meer foto's op Instagram (zoek op praisehim_drechtstedenkoor).
Jan Quintus Zwart 35 jaar dirigent, jubileumconcert op 26 oktober 2019

Het jubileumconcert in De Doelen (Rotterdam) voor het 35 jarige jubileum van dirigent Jan Quintus Zwart is voorbij. Wat hebben we genoten en wat was het mooi. Alle koren van Jan Quintus hebben meegewerkt, dus stonden er ruim 800 zangers op het podium en zaten op de 1e ring. Tezamen met het Hineni Symfonie Orkest, de solisten Chloë Elsenaar (viool) en Noortje van Middelkoop (panfluit), André van Vliet aan de piano en Ronald IJmker aan het orgel was het een avond om nooit te vergeten. De algehele leiding was in handen van de jubilerende dirigent Jan Quintus Zwart. Het publiek in de volle zaal heeft genoten, aldus vele positieve reacties die we aan het eind van de avond mochten horen. Via foto's ziet u een impressie van de avond.  Voor wie interesse heeft, is de avond terug te beluisteren op beleefmee.nl.
Praise Him gaf Benefietconcert in de Singelkerk te Ridderkerk op 27 juni 2019

Op 27 juni heeft het Chr. Gemengd Drechtstedenkoor “PRAISE HIM” onder leiding van haar dirigent Jan Quintus Zwart een Benefietconcert in de Singelkerk te Ridderkerk gegeven. Tijdens dit Benefietconcert is aandacht geschonken aan het werk van Stichting Tabitha. Deze Stichting biedt al ruim 40 jaar (financiële) hulp in Oost-Europa en dan met name in Roemenië en Oekraïne. De opbrengst van de kaartverkoop van dit concert is ten goede gekomen aan de projecten van de Stichting. Praise Him heeft een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Verdere medewerking werd verleend door het Kinder- en Tienerkoor De Sleutel uit Ridderkerk; wat zingen zij leuk en wat deden zij hun best. Ook werden enkele liederen tezamen gezongen door de beide koren; met name het lied ‘Ik zal er zijn’ was ontroerend en gaf emotie bij publiek en koorleden. Jan Peter Teeuw bespeelde het orgel en begeleidde De Sleutel op de piano. Aan het eind van de avond kon er ook nog een mooi bedrag van de sponsorgelden worden overhandigd aan Stichting Tabitha. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde en mooie avond.
Praise Him zong op 16 mei 2019 in Papendrecht

Op donderdag 16 mei werkte Praise Him mee aan een koor- en samenzangavond in de Sionskerk in Papendrecht. Onder bezielende leiding van Jan Quintus Zwart werden prachtige liederen ten gehore gebracht. De muzikale begeleiding was in handen van Peter Burger orgel en Kees de Bruin piano. Wat zijn ze kundig en wat hebben ze ontzettend mooi gespeeld. De overdenking werd verzorgd door ds. W.J.J. Glashouwer. De avond werd georganiseerd door Christenen voor Israël. Reacties uit het publiek waren: Bijzonder, zo mooi; wat fijn dat enkele stukken uit Portraits in Grace nog een keer zijn gezongen; we hebben genoten van deze avond. Al met al, we kunnen terugkijken op een mooie avond. U kunt het beluisteren en zien via deze link.
Zingen bij Praise Him

Heeft u ook zin om met ons mee te zingen. U bent van harte welkom! We repeteren op donderdag van 20.00 - 22.00 uur in de Andreaskerk, J. van Heemskerckstraat 18 te Dordrecht.
 
Terugblik op Portraits in Grace op 13 april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 heeft Praise Him een Passieconcert gegeven in de Bethelkerk in Zwijndrecht. In deze tijd voor Pasen staan we stil bij het offer dat onze Here Jezus uit liefde bracht tot verzoening van onze zonden. Zijn onbeschrijfelijk lijden brengt ons redding. We mochten stilstaan bij dit lijden door middel van lezingen uit Gods Woord en intense muziek aan de hand van de 9 portretten in de indrukwekkende cantate ‘Portraits in Grace’ (Portretten in genade). Dit mochten we doen met veel luisteraars in de kerk. Dank als u aanwezig was om deze avond met ons mee te maken.
Volg Praise Him via Instagram

Praise Him is te volgen via Instragram: Praisehim_Drechtstedenkoor.
'PRAISE HIM' viert 25-jarig jubileum met Massale koor en samenzang op 20 oktober 2018

Op zaterdag 20 oktober 2018 gaf 'PRAISE HIM' een massale koor en samenzangavond t.g.v. haar 25-jarig jubileum. Tijdens deze avond maakte MerweTV hiervan opnamen t.b.v. haar Zendgroep Kerken en heeft dit ook op Youtube geplaatst. Hieronder vind u beide uitzendingen en kunt u vanaf onze website nagenieten van deze prachtige mooie avond.
'PRAISE HIM' viert 25-jarig jubileum met Massale koor en samenzang op 20 oktober 2018 - deel 1
'PRAISE HIM' viert 25-jarig jubileum met Massale koor en samenzang op 20 oktober 2018 - deel 2
’Koren gaan echt niet verloren’

Jan Quintus Zwart is niet bang is voor de teloorgang van koren door de vergrijzing. "Natuurlijk verandert er veel, maar we moeten er niet zo spastisch over doen. Ook ik hoor steeds de kreet; 'We moeten jongeren voor ons winnen'. Over welke leeftijdsgroep praatje dan? Welk repertoire kies je? Veel oude en vertrouwde liederen spreken jong en oud nog altijd aan. Dus moet je als koor vooral je eigen identiteit bewaken. Daar horen eigentijdse teksten en muziek bij.
Een koor als Praise Him moet al zingend het persoonlijk geloof een stem geven. Elk lid zou daar met overtuiging voor moeten gaan!"
PRAISE HIM in nieuwe outfit per 24 maart 2018

PRAISE HIM is het jubileumjaar 2018 begonnen met het oratorium 'Een nieuw begin'. Het thema van dit jubileumjaar was ook 'een nieuw begin'. Ter gelegenheid hiervan heeft PRAISE HIM zich in nieuwe outfit gestoken. Dit was voor het eerst te zien tijdens het Passieconcert op 24 maart 2018 in de Bethelkerk te Zwijndrecht. 

Meerdere foto's van de nieuwe outfit vind u op de fotopagina >>
Praise Him in Concertgebouw

Een prachtige foto van het koor tijdens een concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Nog enkele exemplaren 

verkrijgbaar: 
onze CD

"TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID"
opgenomen in de

Grote Kerk
te Dordrecht
nu: € 7,95

(incl. verzendkosten)

Bestel


Eerstvolgende concert: